ua en ru

Уряд Ізраїлю схвалив будівництво тисячі будинків у Східному Ієрусалимі та на Західному березі річки Йордан

Уряд Ізраїлю схвалило спорудження більше 1 тис нових будинків і квартир в єврейських поселеннях у Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан. 

Уряд Ізраїлю схвалило спорудження більше 1 тис нових будинків і квартир в єврейських поселеннях у Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан. Про це заявив міністр будівництва Ізраїлю Урі Аріель, передає ВВС.

Аріель зазначив, що поселення будуть побудовані на Західному березі і в східному Єрусалимі, щоб задовольнити необхідність у житло ізраїльських громадян.

Ця заява була зроблена за три дні до того, як в Єрусалимі повинні поновитися мирні переговори між Ізраїлем і палестинцями.
Для відновлення переговорів Ізраїль погодився випустити на свободу більше 100 палестинських ув'язнених. Очікується, що перші з них опиняться на волі 13 серпня.

З 1967 р., на Західному березі Йордану і в Східному Єрусалимі було засновано більше 100 поселень, в яких проживають приблизно 500 тисяч євреїв.

За словами Аріеля, у східній частині Єрусалиму буде побудовано приблизно 800 нових квартир, а в деяких великих поселеннях на Західному березі зведуть приблизно 400 квартир.

Палестинський Президент Махмуд Аббас раніше заявляв, що мирні переговори не поновляться, поки не буде заморожена програма ізраїльських поселень, але потім вирішив поступитися в цьому питанні після втручання держсекретаря США Джона Керрі.

Згідно з міжнародним правом, поселення вважаються незаконними, але Ізраїль з цим не згоден.