ua en ru

Ізраїль схвалив розгортання Єгиптом додаткових збройних сил на Синайському півострові

Ізраїль схвалив розгортання Єгиптом додаткових збройних сил для підвищення безпеки на Синайському півострові. Про це повідомляє AFP з посиланням на анонімного високопоставленого ізраїльського чиновника.

Посадова особа підтвердила інформацію, опубліковану в британському журналі Economist, про те, що міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак погодився зі збільшенням кількості єгипетських військ на Синаї.

Повідомляється, що Єгипет має намір розгорнути додатково вертольоти, бронетранспортери і кілька тисяч солдатів. До цього часу Ізраїль був проти такого збільшення сил в регіоні.

Дипломатична криза між Єгиптом та Ізраїлем виникла після того, як 18 серпня з Сіная на південь Ізраїлю проникли бойовик, які обстріляли автобуси і машини уздовж спільного кордону. В результаті загинуло вісім ізраїльтян, близько 26 людей отримали поранення. При переслідуванні терористів п'ять єгипетських поліцейських були вбиті під час їх пересування по ізраїльській території.

Тепер же міністр оборони Ізраїлю заявив, що рішення підтримати розгортання Єгиптом додаткових військ було затверджене прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху.

Нагадаємо, число єгипетських військ на Синаї обмежено згідно з iзраїльсько-єгипетським мирним договором 1979 р.