ua en ru

Ізраїль оголосив про укладення угоди на 15 млрд доларів на постачання газу в Єгипет

Ізраїль оголосив про укладення угоди на 15 млрд доларів на постачання газу в Єгипет Фото: Ізраїль (minagro.gov.ua)

Як очікується, газ почне надходити до Єгипту в наступному році

Ізраїльська енергетична компанія Delek Drilling оголосила про укладення угоди в розмірі 15 мільярдів доларів на постачання природного газу в Єгипет. Про це повідомляє Тһе Еagle.

Як повідомляється, Delek Drilling разом з американським партнером Noble Energy підписали сьогодні, 19 лютого 2018 року, угоду про продаж в цілому 64 млрд кубометрів газу за 10-річний період єгипетській компанії Dolphinus Holdings.

За словами виконавчого директора Delek Drilling Йосси Абу, дана угода є "найбільшою в історії експортною угодою для газової промисловості Ізраїлю, що зароджується".

Крім того, Абу зазначив, що, як очікується, велика частина газу буде використовуватися для внутрішнього ринку Єгипту. Що, за словами Абу, може допомогти прокласти шлях до перетворення Єгипту в експортний центр для ізраїльського газу.

Як очікується, газ почне надходити до Єгипту в наступному році.

Нагадаємо, раніше міністр нафти і мінеральних ресурсів Єгипту Тарік аль-Мулла заявляв, що починаючи з 2018 року Єгипет має намір повністю відмовитися від імпорту природного газу і перейти на самозабезпечення.