ua en ru

Ізраїль завдав ударів по об'єктам ХАМАС у секторі Газа

Ізраїль завдав ударів по об'єктам ХАМАС у секторі Газа Фото: військові Ізраїлю (flickr.com-Israel/Defense Forces)

Ізраїльські ВВС атакували військові об'єкти в південній частині сектора Газа

Ізраїльська армія повідомляє, що винищувачі ВПС вразили терористичні цілі ХАМАС у північній частині сектора Газа. Про це інформує армія Ізраїлю в Twitter.

"Чотири цілі були будівлями, інфраструктурою терористів у військовому комплексі, ще три цілі були об'єктами з виробництва зброї", - йдеться в повідомленні.

Раніше також повідомлялося, що танк ізраїльської армії атакував два військові об'єкти ХАМАС у південній частині сектора Газа.

Наголошується, що під час операції жоден з військових Ізраїлю не постраждав.

Відзначимо, раніше на момент 15 травня число жертв серед палестинців в результаті зіткнень з ізраїльськими військовими на кордоні Ізраїлю і сектора Газа досягло 58 осіб.

Понад 2700 осіб отримали поранення в результаті обстрілу або сльозогінного газу або іншої зброї.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ (МЗС) Туреччини викликали посла Ізраїлю в Анкарі. Незабаром Ізраїль оголосив про висилку консула Туреччини.

Причиною взаємної висилки дипломатиов Ізраїлю та Туреччини стали протести палестинців проти відкриття посольства США в Єрусалимі як в столиці Ізраїлю (палестинці вважають його своєю столицею,- ред.). Вбивство близько 60 палестинців засудив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.