ua en ru

Ізраїль має намір продовжувати обстріл Гази

Ізраїль буде обстрілювати сектор Газу до тих пір, поки палестинські бойовики з організації ХАМАС не припинять ракетний обстріл ізраїльської території.

Ізраїль буде обстрілювати сектор Газу до тих пір, поки палестинські бойовики з організації ХАМАС не припинять ракетний обстріл ізраїльської території. Про це повідомляє російська служба ВВС.

Як повідомляється, вранці 14 липня військово-повітряні сили Ізраїлю завдали ударів по трьох тренувальних центрів ХАМАСу і будівель в Газа-сіті, в результаті чого кілька людей були поранені.

Раніше Ізраїль попередив про нові авіаудари і закликав мирне населення Гази до евакуації. Також, до кордону з палестинською автономією було направлено значна кількість сухопутних військ. Ізраїльські власті попередили про те, що не виключає можливість наземного вторгнення.

У той же час, згідно з повідомленням ВВС, представник армії оборони Ізраїлю підполковник Пітер Лернер заявив, що ізраїльською стороною були скасовані деякі військові операції з побоювань, що можуть загинути цивільні особи. За його словами, мішенями ізраїльських ударів є бойовики ХАМАС, "терористична інфраструктура", а також будинку керівництва палестинських бойовиків.

У неділю, 13 липня, за інформацією ВВС, в результаті ізраїльських авіаударів були зруйновані майже всі штаб-квартири спецслужб і поліцейські ділянки, що знаходяться під контролем ХАМАСу. Удари були нанесені по 1320 об'єктів терористів в Газі, в той час як ХАМАС зробив близько тисячі ракетних пусків з Ізраїлю. При ракетних обстрілах з Палестини троє ізраїльтян отримали поранення.

Нагадаємо, 10 липня Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям не відвідувати Ізраїль через проведення там антитерористичної операції в секторі Газа.