ua en ru

Ізраїль ігнорує резолюцію щодо припинення поселенської діяльності, - ООН

Ізраїль ігнорує резолюцію щодо припинення поселенської діяльності, - ООН Фото: Ніколай Младенов розкритикував дії Ізраїлю в Палестині

Навпаки ізраїльська влада значно розширила заходи, пов'язані з поселенською діяльністю

Ізраїль не вжив жодних заходів для виконання резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй від 23 грудня 2016 року, в якій країну закликали припинити будь-яку поселенську діяльність на палестинських територіях. Про це повідомляють в ООН, передає DW.

Як заявив спеціальний координатор організації з близькосхідного мирного процесу Ніколай Младенов на засіданні РБ ООН, ізраїльська влада після ухваленої резолюції значно розширила заходи, пов'язані з поселенською діяльністю.

За даними Младенова, оголошені Ізраїлем наміри проводити масштабну поселенську діяльність та ухвалення відповідних законів підтверджує "чіткий намір продовжувати розширювати поселенську діяльність на окупованій палестинській території".

Спецкоординатор ООН із близькосхідного врегулювання також нагадав, що ООН "вважає всю поселенську активність незаконною з точки зору міжнародного права та однією з головних перешкод для встановлення миру". Він висловив глибоке занепокоєння намірами Ізраїлю побудувати 5,5 тисяч нових будинків на палестинських територіях, які були оголошені у січні 2017 року.

"Розширення поселенської діяльності підриває саму суть рішення за принципом "двох держав", - наголосив Младенов.

Своєю чергою представник Ізраїлю при ООН Дані Данон заявив про відсутність "моральної рівності між зведенням будинків та вбивчим тероризмом".

"Єдиною перешкодою для миру є насильство та підбурювання з боку палестинців", - повідомив він, додавши, що "цей нав'язливий фокус на Ізраїлі повинен завершитись".

Нагадаємо, у грудні 2016 року Радбез ООН ухвалив резолюцію, в якій засуджується поселенська діяльність Ізраїлю на палестинських територіях та міститься вимога зупинити таке будівництво.