ua en ru

Ізраїль готовий співпрацювати з новим Президентом Єгипту, навіть якщо ним стане кандидат від "Братів-мусульман"

Віце-прем'єр Ізраїлю Моше Яалон повідомив 1 квітня 2012 р., що Тель-Авів готовий співпрацювати з новим Президентом Єгипту, яким може стати кандидат від ісламської партії "Брати-мусульмани", передає Associated Press з посиланням на ізраїльські ЗМІ. За словами політика, в мирних відносинах з Ізраїлем буде зацікавлений будь-який єгипетський лідер. Крім того, від них залежить американська допомога Каїру.

"До тих пір, поки Президент "братів-мусульман" дотримується зобов'язання Єгипту і грамотно оцінює інтереси своєї країни, цього буде цілком достатньо для підтримки миру", - сказав Яалон.

Мирні стосунки між Ізраїлем і Єгиптом встановлені з 1979 р. Після повалення єгипетського Президента Хосні Мубарака в Тель-Авіві побоюються за майбутнє ізраїльсько-єгипетських відносин.

Президентські вибори в Єгипті повинні відбутися в травні 2012 р. Кандидат від "братів-мусульман" є їхнім фаворитом. Сьогодні повідомлялося, що кандидатом став бізнесмен і заступник лідера руху Хайрат аль-Шатир. Рішення про висунення кандидата було прийнято на засіданні вищої ради партії.