ua en ru

Ізоляція Білорусі - велика помилка, Президент Литви

Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що ізоляція Білорусі - велика помилка. Таку думку вона висловила на зустрічі керівників країн "Східного партнерства" Європейського союзу що проходила у Варшаві, від участі в якій відмовилися влади Білорусії. Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента Литви. Виступаючи на пленарному засіданні, Грібаускайте підкреслила, що "процес лібералізації візового режиму країнам" Східного партнерства "не може бути повільніше, ніж Росії". "Всім східним сусідам повинні пред'являтися єдині вимоги, і не може бути подвійних стандартів", - зазначила вона.

Даля Грібаускайте підтримала наміри України підписати, а Грузії та Молдови - почати переговори про договори про вільну торгівлю з Євросоюзом.

Вона також висловилася за те, що неправомірно ізолювати Білорусь від Євросоюзу, оскільки це веде до того, що "ізолюють людей всередині режиму". Ось чому Литва проявила ініціативу, почавши переговори про полегшення прикордонного режиму для жителів прикордонних зон з обох сторін, пояснила президент.

Нинішня зустріч, в якій взяли участь Україна, Грузія, Молдова, Вірменія та Азербайджан, - друга, перша відбулася в травні 2009р. в Празі.Відповідно до програми "Східного партнерства" такі зустрічі проводяться раз на два роки.