ua en ru

Зґвалтування в Кагарлику: ще двом підозрюваним обрано запобіжного заходу

Зґвалтування в Кагарлику: ще двом підозрюваним обрано запобіжного заходу Фото: арешт (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Одного підозрюваного відправили цілодобовий під домашній арешт, другого залишили під вартою

Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід двом підозрюваним у справі про зґвалтування в Кагарлику. Одному з них обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, другого - утримання під вартою без права на заставу.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За рішенням суду, оперуповноважений Кагарлицького відділення поліції, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року за вказівкою про керівника утримував руки потерпілої в той час, як його керівник одягнув протигаз на жінку та з метою отримання викривальних показань періодично затискав дихальну трубку. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Другого правоохоронцю, учаснику іншого епізоду тортур, який стався в січні цього року, суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, в травні двох поліцейських звинуватили у зґвалтуванні у відділенні Кагарлика жінки, яку запросили для допиту як свідка. За зґвалтування затримали поліцейських місцевого райвідділу Сергія Сулиму і Миколи Кузіва. 26 травня суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

У результаті скандалу відділення поліції Кагарлика розформували, остаточно відділення ліквідують 25 липня.

Крім того, заарештовані поліцейські Микола Кузів та Сергій Сулима заперечують провину.