ua en ru

Зміни до регламенту ВР будуть підписані Президентом і введені в дію до 12 грудня, - Макеєнко

Зміни до регламенту Верховної Ради будуть підписані Президентом і введені в дію до 12 грудня. Про це в кулуарах ВР заявив голова регламентного комітету Володимир Макеєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зміни, які сьогодні були прийняті до регламенту, будуть підписані Президентом і точно будуть введені до 12 грудня, коли Рада 7 скликання збереться на перше засідання", - сказав Макеєнко.

Він підкреслив, що "зміни насправді передбачають саме персональне голосування кожного депутата". "У документі ми чітко не прописали, що це введення в дію так званої сенсорної кнопки, системи Рада-3, це некоректно... але стаття 26 регламенту прописує зобов'язання персонального голосування електронною системою голосування", - додав Макеєнко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні в цілому проект закону №11468-1 "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України" (щодо особистого голосування за допомогою електронної системи)" ініційований главою регламентного комітету.

Читайте також: Рада ухвалила закон про персональне голосування депутатів