ua en ru

Зміни у КК для заочного засудження Януковича загрожують правам українців, - Transparency

Зміни у КК для заочного засудження Януковича загрожують правам українців, - Transparency Фото: колишній президент України Віктор Янукович

Зміни у КК можуть позбавити українців права на свій захист та скоротити їхні особисті свободи

У антикорупційній організації Transparency International побоюються, що зміни, внесені до Кримінально-процесуального кодексу України для заочного засудження колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення, позбавлять українців права на свій захист та скоротять їхні особисті свободи. Про це сказано в прес-релізі організації.

На думку організації, зміни у КК можуть завдати значної шкоди правам громадян, по суті повертаючи репресивні положення, які містив Кримінально-процесуальний кодекс 1960 року.

"Янукович повинен бути притягнений до відповідальності у чинних конституційних рамках. Переписування законодавства і створення лазівок у системі сприятиме корупційним діянням високопосадовців. А тому цей процес має бути припинений. Українці потребують закону, який буде їх захищати, а не забезпечувати можливості для зловживання", - заявив голова правління Transparency International Хосе Угас.

Нагадаємо, раніше Transparency International заявила, що в процесі відбору незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро в Україні (НАБУ) "відбуваються непрозорі дії з боку влади", що може поставити під сумнів репутацію організації.