ua en ru

Зміни до Конституції повинні бути підготовлені до жовтня, - Гройсман

Зміни до Конституції повинні бути підготовлені до жовтня, - Гройсман Джерело фото:sq.com.ua

Зміни до Конституції України щодо децентралізації повинні бути підготовлені до жовтня 2015 р. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я повністю підтримую, що основи децентралізації нам необхідно закріпити конституційними змінами... У рамках консультацій з Президентом (Президентом України Петром Порошенко, - ред.) і членами коаліції ми піднімали питання про створення конституційної комісії. Президент оголосив про те, що буде створювати таку конституційну комісію, про що ви вже знаєте, і я вважаю це логічним і правильним кроком", - заявив Гройсман.

"До осені, До жовтня ми повинні забезпечити з вами нові повноваження і можливості територіальним громадам, що буде закріплено в Конституції. З часу ми з вами встигаємо. Ми повинні погодитися з тим, що перша конституційна комісія буде створена при Президентові, а друга - в парламенті. З цим погодилися всі", - зазначив спікер.

Він також додав, що до підготовки цілісного документа про внесення змін до Конституції, парламент має "винести на розгляд питання про скасування недоторканності".

Нагадаємо, Рада цього тижня має розглянути два законопроекти щодо децентралізації, - Гройсман