ua en ru

Зміни до Бюджетного кодексу щодо підтримки кінематографії набули чинності

Зміни до Бюджетного кодексу щодо підтримки кінематографії набули чинності Ілюстративне фото (president.gov.ua)

Президент 23 вересня підписав зміни до Бюджетного кодексу щодо підтримки кінематографії

Законопроект №1074 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії" у середу, 25 вересня, набув чинності. Закон був опублікований у виданні "Голос України" 24 вересня.

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем ​​опублікування.

Відзначимо, законом вносяться зміни до Бюджетного кодексу, якими забезпечується стабільне фінансування кінематографії в Україні шляхом закріплення захищених статей державного бюджету, і змінюються підходи до держфінансування кінематографії. Також законом передбачене створення відповідних механізмів для залучення приватних коштів у зазначену область.

Нагадаємо, вчора проект закону був опублікований у виданні "Голос України".

Так, президент Володимир Зеленський підписав цей проект закону в понеділок, 23 вересня, а спікер парламенту Дмитро Разумков - 17 вересня.

Як писало РБК-Україна раніше, даний закон Рада схвалила 12 вересня.

Крім того, ВР підтримала в другому читанні закон про держсубсидії для іноземних кіновиробників. Законопроектом чітко визначається, що єдиним суб'єктом, який може претендувати на повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених при виробництві (створенні) фільму в Україні, є іноземний суб'єкт кінематографії.