ua en ru

Обраний Президент Бразилії Д.Руссефф офіційно приступила до виконання обов'язків

Обраний Президент Бразилії 63-річна Ділма Руссефф 1 січня 2011 р. офіційно приступила до виконання своїх обов'язків. Вона стане першим президентом-жінкою цієї латиноамериканської країни, передає РБК.
Дочка болгарського політичного емігранта, комуніста Петра Русєва, Д.Руссефф не приховує, що буде в основному дотримуватися політики колишнього глави держави Лулу да Сільва, і навіть іноді консультуватися з ним. Останній, як показують результати соцопитувань, залишається вкрай популярним у Бразилії. Він не виключив, що виставить свою кандидатуру на виборах в 2014 р.
Відомо, що Д.Руссефф вирішила ввести до складу уряду Бразилії дев'ять міністрів-жінок. Проте очікується, що за президентства нового глави країни ряд міністрів часу Лулу да Сільви збереже свої пости. Зокрема, це міністр фінансів Гвідо Мантега.
Новому президентові належить зіткнуться з низкою труднощів на своєму посту. У 2014 р. країна прийме чемпіонат світу з футболу, а два роки по тому - Олімпійські ігри. Між тим, один з головних її міст - Ріо-де-Жанейро - продовжує залишатися символом розгулу злочинності. Його жителі скаржаться, що іноді бояться залишати свої будинки. Серед інших проблем країни - бідність, низька доступність освіти і медичного обслуговування для населення.