ua en ru

Виборчком Криму зареєстрував 98 депутатів кримського парламенту нового скликання

На засіданні Виборчої комісії Криму у п'ятницю, 12 листопада, були зареєстровані 98 новообраних депутатів з 100, передає кореспондент РБК-Україна.
Зокрема, зареєстровано 50 депутатів, обраних по одномандатних мажоритарних округах і 48 парламентаріїв, обраних за партійними списками.
Виборчком Криму не зареєстрував двох депутатів, обраних за партійними списками Компартії України, - Леоніда Грача (№1 у списку КПУ), який в даний час є народним депутатом України та його колегу по партії В'ячеслава Захарова (№4 у списку КПУ).
Як зазначив голова Виборчкому АРК Михайло Малишев, два депутати не зареєстровані, оскільки до сьогоднішнього дня від них не надійшли заяви: відповідно до закону Л.Грач повинен визначитися, в якому парламенті він готовий працювати; заява не надійшла також і від В.Захарова. Разом з тим, М.Малишев додав, що у Л.Грача і В.Захарова є 20 днів для прийняття рішення. "Якщо надійдуть заяви, ми зареєструємо їх двох. Якщо Л.Грач прийме рішення працювати у Верховній Раді Україні, то ми зареєструємо депутата, наступного далі за списком", - зазначив М.Малишев.
Крім того, М.Малишев повідомив, що, на думку Центральної виборчої комісії України, робота кримського виборчкому визнана найбільш ефективною в порівнянні з іншими виборчими комісіями Україні: "З усіх тих постанов, які були прийняті, а їх 900, і всі протокольні рішення, які приймалися комісією, всі вони без винятку, навіть ті, які оскаржувалися в суді, залишені в силі".