ua en ru

Виборчком Криму прийняв протоколи 21 тервиборчкому з 25 і визнав обраними 33 депутатів нового скликання ВР АРК, - М.Малишев

Виборчком Криму сьогодні прийняв протоколи 21 територіальної виборчої комісії, а також прийняв постанови про визнання обраними 33 депутатів нового складу Верховної Ради АРК. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Виборчої комісії АРК Михайло Малишев, передає кореспондент РБК-Україна.
М.Малишев звернув увагу, що процес прийому документів йде в нормальному режимі, проте є дві об'єктивні причини, які затягують процес підрахунку голосів: велика кількість виборчих бюлетенів (наприклад, жителі сел. ГРЕС, який територіально належить до м. Сімферополя, отримували по 9 бюлетенів), а також необхідність транспортування і прийому всіх бюлетенів у Виборчу комісію АРК (розвантаження бюлетенів і їх прийом також займає велику кількість часу)."Крім того, в документах низки тервиборчкомів були помилки, тому вони не приймалися і відправлялися на виправлення", - зазначив М.Малишев.
Глава ВК АРК спростував заяви керівників деяких політичних партій про те, що, нібито з вини Виборчкому Криму, затягується прийом документів від територіальних комісій, і робиться це навмисно, для того, щоб спотворити результати виборів 31 жовтня 2010 р.
"Звинувачення абсолютно безпідставні. Ми працюємо в постійному режимі, і як тільки ми приймемо останній протокол територіальної комісії, ми оприлюднимо остаточні підсумки виборів. До того моменту, поки ми не приймемо останній протокол, ми ніяких результатів давати не будемо", - заявив він.
В АРК сформовано 25 територіальних виборчих комісій.
Відповідно до закону про місцеві вибори, виборчі комісії повинні підвести підсумки голосування протягом 5 днів після проведення виборів, тобто не пізніше 5 листопада включно.