ua en ru

Виборчий штаб Макрона звинувачує РФ у втручанні у вибори президента Франції

Виборчий штаб Макрона звинувачує РФ у втручанні у вибори президента Франції Фото: Еммануель Макрон

Russia Today і Sputnik займаються розповсюдженням неправдивої інформації

Команда кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона стурбована тим, що їх кандидат на президентських виборах став обʼєктом фейкових новин і дезінформації зі сторони Росії. Про це пише Le Parisien.

"Сьогодні ми повинні дивитися на факти. Центральні ЗМІ РФ, Russia Today і Sputnik займаються розповсюдженням завідомо неправдивої інформації. Це впливає на наш демократичний спосіб життя", - сказав генеральний секретар руху "Вперед!" Рішар Ферран.

В якості прикладу він наводить розповсюджену цими джерелами інформацію, що Еммануель Макрон під час своєї поїздки до Лівану нібито винаймав житло за рахунок платників податків у посольстві Франції.

Тому, представник Макрона звернувся до влади Франції з проханням розглянути подібного плану випадки, щоб гарантувати, що не буде втручання іноземних держав у процес виборів.

"Ці два сайти за кілька тижнів розповсюдили наклепи про кількох кандидатів, в тому числі Еммануеля Макрона, і виказували підтримку Марін Ле Пен. Росія втручається у французьку передвиборну кампанію з виборів президента і це не нормально", – наголосив Бенджамін Гріве, прес-секретар руху "Вперед!".

Також прес-секретар звинуватив Росію у втручанні у президентські вибори в США і в кампанію, пов`язану з Brexit у Британії.

Нагадаємо, Британія і Франція підняли винищувачі для супроводу бомбардувальників РФ.