ua en ru

Британія і Франція підняли винищувачі для супроводу бомбардувальників РФ

Британія і Франція підняли винищувачі для супроводу бомбардувальників РФ Фото: російські бомбардувальники наблизилися до повітряного простору Франції та Британії

Два російські бомбардувальники Ту-160 були зафіксовані біля кордонів Франції та Великої Британії

Велика Британія підняла в повітря винищувачі "Тайфун", щоб супроводжувати два російські бомбардувальники Ту-160, що пролітали поблизу повітряного простору країни. Про це повідомляє Reuters.

"Ми можемо підтвердити, що з баз Лоссімут і Конінгсбі були швидко підняті літаки "Тайфун", щоб проконтролювати два бомбардувальники Ту-160, які перебували в зоні Великої Британії", - заявив представник ВПС Британії.

Як зазначає агентство, ВПС Франції також повідомили, що два французькі військові літаки "Міраж" супроводжували два російські бомбардувальники біля узбережжя країни і передали іспанським військовим літакам.

Французький чиновник заявив, що це вже четвертий інцидент за 2 року, коли російські літаки були перехоплені біля узбережжя Франції.

Нагадаємо, Японія 24 січня 2017 року підняла по тривозі свої винищувачі для перехоплення трьох російських бомбардувальників Ту-95, які наблизилися до кордонів країни.