ua en ru

Виборчі комісії сформовано не у ТВК, а в штабі Партії регіонів,- кандидат на міського голову Ірпеня Є.Жовтяк

Депутат Київської обласної ради, кандидат на посаду Ірпінського міського голови Євген Жовтяк (колишній депутат Верховної Ради кількох скликань та колишній голова Київської обласної державної адміністрації) в ефірі телеканалу ТВі наголосив, що формування дільничних виборчих комісій (ДВК) на Київщині проходить за безпрецедентними принципами.

«Персональний склад дільничних виборчих комісій (всі 100 членів виборчих комісій) сформований не територіальними виборчими комісіями, а у штабі Партії регіонів, або - в районній державній адміністрації. Жодного кандидата від опозиційних партій у дільничних виборчих комісіях не представлено! В Ірпіні ми подали більше 100 кандидатур членів ДВК, так як мали право це зробити, пройшло членами комісій 10... У Києво-Святошинському районі з кількох сотень, які подали партії «За Україну!», яку я представляю, і Українська народна партія, не включили у ДВК жодного кандидата!»- наголосив політик.

Євген Жовтяк також підкреслив, що за 20 років незалежності це перший випадок, коли подання суб'єкта виборчого процесу у ДВК не лише відхилялося без жодних пояснень, а навіть не розглядалося у територіальних виборчих комісіях (ТВК), тимчасом як було затверджено списки, які до ТВК «принесли з державних адміністрацій».

Євген Жовтяк повідомив, що на даний момент на рівні міста провадяться консультації з представниками різних політичних сил про об'єднання зусиль для протистояння фальсифікаціям, хоча визнав - за браку членів комісій проконтролювати процес виборів і підрахунку голосів заходами виключно спостерігачів буде надзвичайно важко.