ua en ru

Виборча кампанія з парламентських виборів в Україні почнеться 30 липня, - ЦВК

Виборча кампанія з виборів депутатів до Верховної Ради України почнеться 30 липня. Це передбачено орієнтовним календарним планом з підготовки й проведення виборів 28 жовтня, повідомляє прес-служба ЦВК.

ЦВК має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше 28 липня.

Вибори відбудуться 28 жовтня 2012 р., і проводимуться за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах почнеться з 30 липня й завершиться 9 серпня. Кандидати в мажоритарних округах можуть висуватися партіями або шляхом самовисування.

На відміну від всіх попередніх парламентських виборів реєструвати кандидатів, що балотуються за мажоритаркою, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

Документи для реєстрації як партійних списків, так і кандидатів у мажоритарних округах, повинні бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, після чого ЦВК не пізніше, ніж на п'ятий день має ухвалити рішення щодо реєстрації або відмові в реєстрації.

ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада й оприлюднити їх у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр" не пізніше, ніж через п'ять днів після ухвалення рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада.

Нагадаємо, 17 листопада 2011 р. закон "Про вибори народних депутатів України" був прийнятий Верховною Радою.