ua en ru

Побиття активістів "Автомайдану": ГПУ завершила розслідування щодо 4 "беркутівців"

Побиття активістів "Автомайдану": ГПУ завершила розслідування щодо 4 "беркутівців" Фото: "Беркут" (УНІАН)

Розслідування стосується інциденту з побиттям "автомайданівців" у січні 2014 року

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно чотирьох колишніх співробітників столичного спецпідрозділу міліції "Беркут". Про це повідомила прес-служба департаменту у Facebook.

У цьому році колишніх "беркутівців" затримали за підозрою у перевищенні влади, побитті в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві 18 активістів громадського руху "Автомайдан", інших осіб, а також пошкодженні автомобілів активістів (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України).

Підозрюваним також інкримінують службові підроблення офіційних документів (рапортів) та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах.

Слідчими Департаменту спеціальних розслідувань 13.10.2017 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні з...

Опубліковано Департамент спеціальних розслідувань ГПУ 18 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, напочатку жовтня ГПУ повідомила про підозру колишньому командиру взводу № 2 оперативної роти № 4 підрозділу міліції особливого призначення "Беркут" у справі про розгін студентського Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року.