ua en ru

ГПУ повідомила про підозру екс-командиру "Беркута" за розгін студентського Майдану

ГПУ повідомила про підозру екс-командиру "Беркута" за розгін студентського Майдану Фото: "Беркут" (УНІАН)

Силовий розгін студентського Майдану відбувся в ніч на 30 листопада 2013 року

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру колишньому командиру взводу № 2 оперативної роти № 4 підрозділу міліції особливого призначення "Беркут" у справі про розгін студентського Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року, передає прес-служба ГПУ.

На даний час він є командиром взводу полку поліції особливого призначення №1 Головного управління Нацполіції України в Києві.

Його підозрюють у перевищенні влади і службових повноважень, скоєних групою осіб, яке супроводжувалися насильством із застосуванням спеціальних засобів, а також у незаконном перешкоджанні проведенню зборів, мітингів.

Також в рамках цієї справи підозру оголосили колишньому міліціонеру 1 відділення взводу № 2 оперативної роти № 1 "Беркута". Він підозрюється в перевищенні влади і службових повноважень, які супроводжувалися насильством, умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста і в незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів.

Нагадаємо, генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що 5 жовтня суд почне розглядати справу про організаторів розстрілів під час подій Євромайдану.