ua en ru

Через збій в програмному забезпеченні понад 22 тис. людей помилково отримали право на отримання грін-карт

Через збій в програмному забезпеченні понад 22 тис. людей помилково отримали повідомлення про перемогу в лотереї на отримання грін-карт, повідомляє офіційний сайт Держдепартаменту США.

"Ми з жалем змушені повідомити вам, що результати лотереї, раніше опубліковані на нашому сайті, визнані недійсними", - говориться в повідомленні. Відбір кандидатів через збій комп'ютерної програми не був проведений випадковим чином, тому за американським законодавством відомство не може визнати його дійсним, передає РБК.

В результаті помилки комп'ютерна програма вибрала 90% переможців з числа тих, хто подав заявку в перші два дні місячного терміну реєстрації. Зараз фахівці вже усунули помилку в програмному забезпеченні, і найближчим часом відбір буде проведено заново. Нові результати, як очікується, будуть опубліковані 15 липня.

Лотерея грін-карт щорічно проводиться Державним департаментом США. Грін-карта дає право на постійне проживання і роботу в США, а через п'ять років відкриває можливість для отримання американського громадянства.