ua en ru

З Лівії до Єгипту евакуйовано три громадянина України

До порту Бенгазі (Лівія) вранці 24 квітня 2011 р. прибув зафрахтований Міжнародною організацією з міграції корабель Red Star One з трьома громадянами України на борту. Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря Міністерства закордонних справ України Олександра Дикусарова.
Українські громадяни у той же день виїхали приватним автомобілем до прикордонної території Єгипту та вночі 24 квітня прибули до переходу Салюм. Громадянам України було надано сприяння в безперешкодному перетині кордону та трансфері до м. Мерса Матрух.
Повернення трьох евакуйованих громадян України з Лівії в Україну заплановане на 26 квітня. Посольство забезпечило придбання авіаквитків за маршрутом Каїр-Будапешт-Київ. Орієнтовний час прибуття українців до аеропорту "Бориспіль" - о 18:30.
За інформацією МЗС, 23 квітня на переході Салюм, українські дипломати зустріли труну з тілом громадянина України, загиблого 20 квітня 2011 р. в Місураті внаслідок мінометного обстрілу та доставили до м. Каїр (Єгипет). Після проведення необхідних процедур, найближчим часом труна буде відправлена в Україну.
Громадянка України, яка постраждала від мінометного обстрілу, знаходиться в шпиталі м. Бенгазі. Після проходження лікувального курсу вона буде репатрійована на Україну.