ua en ru

З Києва до Воронежа вилетіли два літаки АН-32П для гасіння лісових та торфових пожеж, - МНС

За дорученням Президента України Віктора Януковича до Російської Федерації від МНС України вилетіли 2 літаки МНС пожежної модифікації, повідомляє прес-служба МНС України. Відповідно до доручення В.Януковича та в рамках міждержавної угоди щодо надання взаємної допомоги у випадках надзвичайних ситуацій Україною було запропоновано допомогу Російській Федерації у ліквідації масштабних пожеж, які охопили вже понад 170 гектарів та забрали 40 життів.
З Києва до Воронежа вже вилетіли два літаки АН-32П МНС України, призначенні для гасіння лісових та торфових пожеж на території Російської Федерації. Орієнтовно літаки перебуватимуть в Росії 20 діб, за умови ускладнення ситуації цей час буде подовжено.
Крім того, у п‘яти прикордонних областях України - Луганській, Харківській, Сумській, Чернігівській та Донецькій - у стані готовності знаходиться 77 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 233 одиниці особового складу. У прикордонній смузі створено плани взаємодії між областями України та Росії, згідно яких в разі необхідності зконцентровані сили забезпечать пожежну безпеку на території України у випадку, якщо пожежа прийме транскордонний характер, або, на запит Російської Федерації, вирушать на її територію. Крім того, для надання допомоги постраждалим росіянам готовий опіковий центр м.Донецьк, а також оздоровчі заклади України готові прийняти на оздоровлення та реабілітацію дітей з постраждалих регіонів.