ua en ru

Із Калуша до кінця 2010 р. планують вивезти 7 тис. т гексахлорбензолу

В Івано-Франківській області планують до кінця 2010 р. вивезти на утилізацію до Великобританії другу партію - майже 7 тис. т гексахлорбензолу, повідомили РБК-Україна в облуправлінні МНС.
За інформацією, першу партію гексахлорбензолу - 1 тис. 533 т уже вивезли через морський порт у Миколаєві на утилізацію до Великобританії.
Другу партію - майже 7 тис. т отрути уже перезатарили і вивезли із полігону до місця навантаження у залізничні вагони на територію ДП "Калійний завод" ВАТ "Оріана".
Сьогодні Івано-Франківська дирекція Львівської залізниці поставила до Калуша 15 залізничних вагонів для її завантаження. За даними облуправління МНС, на полігоні токсичних відходів у Калуші захоронено 11 тис. 067 т гексахлорбензолу.
Загальна вартість робіт з ліквідації полігону - 298 млн. грн.
Роботи із вивезення гексахлорбензолу із Калуша проводить ДП "Національний центр поводження з небезпечними відходами" Міністерства охорони навколишнього природного середовища.
Як повідомлялось раніше, другу партію гексахлорбензолу не будуть провозити через Миколаїв.
Токсичну речовину перевантажать на транспортне судно у спецпорті "Октябрськ". Цей морський транспортний вузол призначений для роботи з вибухонебезпечними вантажами. Звідти отруту доправлять до Великої Британії на утилізацію.