ua en ru

З Держреєстру виборців виключено 1,12 млн випадків повторюваних включень виборців

В процесі роботи над Державним реєстром виборців було ліквідовано 1 млн 119 тис. 995 кратних включень виборців у реєстр. Про це на сьогоднішній презентації Держреєстру повідомив заступник голови Служби розпорядника реєстру Олександр Стельмах, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, щомісячно подається більше 12 тис. відомостей, у яких в середньому міститься більше 330 тис записів про зміни серед виборців. "Вся інформація подається як на паперовому носії, так і в електронному варіанті", - підкреслив Стельмах.

Він також повідомив, що 73% інформації про виборців (яка переважно стосується їх переміщень) надає МВС, 17% - Мінюст подає відомості про померлих. Державна пенітенціарна служба подає інформацію про засуджених, Міноборони інформує, де служать солдати термінової служби і офіцери, районні і міські суди подають інформацію про позбавлення дієздатності потенційних виборців, спецустанови обліку бездомних громадян подають інформацію про те, які громадяни зареєстровані в цих центрах, Мінохоронздоров'я інформує про те, що та або інша людина не може пересуватися. "Всього ми отримуємо щомісячно відомості більш ніж від 8 тис. 700 суб'єктів періодичного оновлення", - сказав Стельмах.

За його словами, на даний момент в реєстрі виборців України міститься 39 млн 130 тис. записів, записів про померлих - 2 млн 300 тис., записів про осіб, позбавлених громадянства, - 26 тис., записів про осіб, визнаних недієздатними, - більше 17 тис.

Нагадаємо, перший заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера заявив, що механізм створення виборчих округів не створить проблем, якщо підхід буде суто математичним.