ua en ru

Підсумки п'ятнадцятого туру українського чемпіонату

Ці вихідні в українському футболі вийшли неймовірно несподіваними. З восьми матчів один не відбувся, а в решті тих результатів, які світилися на табло, не чекав ніхто.

Ці вихідні в українському футболі вийшли неймовірно несподіваними. З восьми матчів один не відбувся, а в решті тих результатів, які світилися на табло, не чекав ніхто.

Все почалося з того, що "Шахтар" з одного боку традиційно, з іншого - дуже шокуюче програв у Луцьку. Луческу в черговий раз застосував ротацію і поплатився. Сильно мотивовані підопічні Кварцяного не без везіння зуміли забити два голи і вистояти і утримати свої ворота на замку. Натомість, подібна поразка може стати хорошим знаком для майбутньої гри проти "Байєра" в Лізі Чемпіонів. Поразка "Карпатам" стала передвісником перемоги в Сан-Себатьяні. Нічия в дербі призвела до нічиї з МЮ. А ось перемігши "Іллічівець", "гірники" накликали біду і розгромно програли в Німеччині. Так що, щось позитивне у поразці від "Волині" можна взяти.

Нічиї "Металіста" і "Дніпра" також з певного ракурсу, мають нормальне пояснення. Очікувати від команд Рамоса і Маркевича чемпіонської стабільності не можна - у них нема такого досвіду. Тим більше, через півтора місяця відпочинок, а значить, що команди вже повинні були пройти свій ігровий пік. Мирон Богданович, нагадаємо, готував свою команду до Ліги Чемпіонів. А це означає, що своїх кращих ігрових показників харків'яни повинні були досягти в кінці літа - на початку осені. А зараз, все що залишається "Металу" - це здобувати перемоги на класі і на індивідуальних якостях окремих гравців. А це не завжди виходить.

Гра "Дніпра" багато в чому будується на емоціях і настрої. І якщо ці якості в повному порядку, то встояти під напором дніпрян не може ніхто. Але якщо вдається збити їм цей "приціл", тобто є відмінні можливості відібрати очки. Що зробила "Ворскла" в минулому турі. Що зробив "Металург".

Про "Динамо" вже просто смішно говорити. Як тільки у вболівальників перестало боліти серце і їх стали забувати в аптеках, як основних покупців карвалола, так Блохін вирішив знову підняти продажі. Причину цієї поразки пояснити важко. І начебто, все на виду - відсутність тактики, награних зв'язків, невпевнена гра окремих персонажів. І якщо раніше це можна було сховати під яскравими індивідуальними діями тих же Ленса, Мбокані або Беланда. Сьогодні у них це не вийшло. З чим і вітаємо вболівальників "Зорі". Так як саме їй перепало це щастя.

Підсумки п'ятнадцятого туру українського чемпіонату