ua en ru

Італійський нафтогазовий концерн Eni відкриває представництво в Україні

Італійський нафтогазовий концерн Eni відкриває представництво в Україні. Про це заявив голова Державної служби геології та надр України Едуард Ставицький, повідомляє прес-служба відомства. Він також повідомив, що 12 липня відбулась зустріч голови концерну Eni Паоло Скароні з першим віце-прем'єр-міністром Андрієм Клюєвим.
"Завдяки купівлі акцій компанії Cadogan Petroleum Plc італійці вже вийшли на український ринок, їх цікавить розвідка та видобуток вуглеводнів. Для нас дуже важливо, що у Eni є сучасні технології з інтенсифікації видобутку природного газу", - повідомив глава Держгеонадр.
За словами Ставицького, пріоритетними напрямами для Eni в Україні є родовища вуглеводнів у західних регіонах і в Полтавській області.

"Італійський концерн спеціалізується на розвідці і видобутку на мілководному шельфі та в перехідних зонах. Eni щорічно видобуває 8-9 млрд куб. м газу. Схожа геологія на мілководному шельфі Азовського і Чорного морів", - додав він.
"Відомо, у зв'язку із виснаженням родовищ в Адріатичному морі, звільняються 6 платформ Eni, які теоретично можно буде перемістити на украинский шельф. Однак, для цього необхідні як мінімум дві установки jack-up, щоб пробурити свердловини", - уточнив геолог.
Едуард Ставицький висловив впевненість, що залучення зарубіжних компаній із сучасними технологіями в Україну дозволить реалізувати державну програму зі збільшення видобутку нафти і газу. "Існує такий показник, коефіцієнт видобутку корисних копалин (вуглеводнів). В Україні на нафтових родовищах він коливається в межах 10-25%. Практика провідних світових компаній показує, що в них в середньому цей коефіцієнт становить більше 50%. Україні потрібні інвестори й нові технології", - заявив голова Держгеонадр.