ua en ru

Італійський Кабмін схвалив виділення компаніям приватного сектора 40 млрд євро протягом 12 місяців

Італійський Кабінет міністрів схвалив указ, згідно з яким приватні компанії протягом наступних 12 місяців отримають назад кошти, які їм заборгувала держава розмірі 40 млрд євро. Про це повідомили сьогодні представники італійського уряду, передає Reuters.

За їх словами, схвалений урядом Італії указ покликаний поліпшити ситуацію з ліквідністю в приватному секторі і підвищити "стійкість" компаній до потрясінь, пов'язаних з глибокою рецесією в економіці країни.

У той же час схвалений указ не порушить зобов'язань Італії перед партнерами по єврозоні, повідомили італійські політики.

Так, італійська влада, незважаючи на рішення про виділення фінансової допомоги компаніям приватного сектору, врахували, що дефіцит бюджету країни не повинен перевищувати встановлених Євросоюзом 3% ВВП.

Як заявили в уряді, експерти відстежуватимуть фіскальну ситуацію в країні, і в разі перетину "червоної лінії" в 2,9% ВВП Міністерство економіки дасть сигнал до заходів коригування програми.

Плановий перегляд програми підтримки приватного сектора на предмет необхідної коректування відбудеться у вересні 2013 г., додали в італійському уряді.

Читайте також: В Італії лівоцентристи не готові формувати коаліційний уряд з Берлусконі