ua en ru

В Італії лівоцентристи не готові формувати коаліційний уряд з Берлусконі

В Італії лівоцентристи не готові формувати коаліційний уряд з Сильвіо Берлусконі. Як заявили представники лівоцентристської Демократичної партії, їм "дуже складно" представити себе в коаліції з правоцентристами Берлусконі, передає Reuters.

Лідер Демократичної партії в сенаті Луїджі Занда підкреслив, що політика партій по великій кількості важливих питань дуже відрізняється.

Раніше колишній прем'єр-міністр Італії Берлусконі повідомив, що все ще готовий сформувати коаліційний уряд з лівоцентристами. За його словами, представники політичних партій зможуть домовитися про прийняття ряду заходів для боротьби з економічною кризою в Італії.

Нагадаємо, що за підсумками минулих 24-25 лютого 2013 р. виборів найбільшу кількість голосів отримали лівоцентристи - в нижній палаті вони контролюють 295 місць з наявних 630, а в сенаті - 114 з 315. Однак цього недостатньо для формування уряду. При цьому в коаліцію з лівоцентристами не бажають вступати ні консерватори, ні радикали з "Руху п'яти зірок". Останні відмовилися вступати в будь-який коаліційні руху, якщо не буде прийнята їх "Програма 20 пунктів".

Президент країни Наполітано 22 березня 2013 р. передав мандат на формування уряду главі лівоцентристської партії П'єрлуїджі Берсані.

Читайте також: В Італії перервалися переговори з формування нового уряду