ua en ru

Італійська телекомпанія RAI оголосила про скорочення бюджету на 95 млн євро

Італійське державне телебачення RAI оголосило про скорочення свого бюджету на 95 млн євро. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Надзвичайний план передбачає закриття 7 зарубіжних корпунктів, скорочення спортивних програм, закриття арабської редакції і навіть дострокове закриття офісів телекомпанії по всій Італії в цілях економії електроенергії.
У тому, що стосується спортивного мовлення, не буде продовжений контракт з Футбольною лігою на трансляцію футбольних матчів на період 2012 - 2015 рр. Керівництво RAI вирішило обмежитися трансляцією лише окремих основних фрагментів матчів Серії А. Редакція телерадіомовлення для італійців за кордоном RAI ITALIA, а також веб-сайт цієї редакції, будуть закриті, а журналістів і технічний персонал переведуть в об'єднану редакцію інформаційно-новинного мовлення під егідою цілодобового новинного телеканалу RAI NEWS.
Очікується, що найближчим часом проти керівництва телеканалу будуть подані понад 1,5 тис. позовів від співробітників, що підпали під скорочення або були переведені на роботу в інші редакції.