ua en ru

Італійська поліція заарештувала 245 млн євро на рахунках UniCredit

Фінансовий відділ італійської поліції заарештував 245 млн євро (335 млн дол.) на рахунках UniCredit у вівторок в рамках розслідування справи про податковому шахрайстві, повідомляє Reuters.
Влада також почали розслідування відносно екс-голови банку Алессандро Профумо, повідомили джерела в судових органах.
Поліція заявила про арешт грошових коштів одного з найбільших банків, не розкривши назви, в рамках розслідування справи про "шахрайські дії за допомогою складної серії міжнародних операцій з використанням корпоративних структур і фінансових інструментів".
Очікуване шахрайство пов'язане з податковими деклараціями за 2007 та 2008 роки, говориться в заяві.
UniCredit заперечує, що порушував закон, і заявив, що здивований рішенням влади.
"UniCredit дуже здивований цим кроком і переконаний, що банк і його співробітники діяли коректно і законно", - заявив представник банку.
Слідство підозрює UniCredit в ухиленні від сплати податків через складну фінансову схему, відому як "Проект Бронтос", яку імовірно винайшов Barclays.
Повідомлення про початок слідства вперше з'явилося в 2009 році, коли поліція провела обшуки в будинках UniCredit і вилучила електронні дані в офісах Barclays.
Одне з джерел в судових колах сказав, що Профумо потрапив під слідство як глава банку в 2007-2008 роках, імовірно санкціонував використання схеми.
Представник Barclays відмовився дати коментар. Профумо, який звільнився в минулому році після сварки з акціонерами, не був доступний для коментарів.