ua en ru

Італійська "дочка" VimpelCom виграла тендер на надання послуг зв'язку за 1,12 млрд євро

Італійська "дочка" VimpelCom - Wind Telecomunicazioni SpA 29 вересня 2011 р. виграла тендер на надання послуг зв'язку четвертого покоління (4G) в стандарті LTE за 1,12 млрд євро. Аукціон був ініційований урядом Італії. Про це йдеться в опублікованому сьогодні прес-релізі VimpelCom. Згідно з умовами операції, Wind заплатить 682 млн євро протягом 30 днів після закінчення аукціону, сума, що залишилася в 438 млн євро буде виплачуватися траншами протягом 5 років. Операція буде профінансована частково готівкою, а також за рахунок бридж-кредиту на 600 млн євро, наданого групою міжнародних банків.
VimpelCom Ltd. - об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "Вимпелком" і українського ЗАТ "Київстар". Акціонерами компанії є російська Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") і норвезький Telenor, які володіють 44,7% і 36% голосуючих акцій відповідно.
15 квітня 2011 VimpelCom Ltd. оголосив про завершення операції з придбання телекомунікаційних активів Wind Telecom єгипетського бізнесмена Нагіба Савіріс. Чистий прибуток VimpelCom Ltd. по US GAAP в II кварталі 2011 р. порівняно з аналогічним показником 2010 р. знизився на 29% і склав 239 млн дол. Чиста операційна виручка за звітний період склала 5,532 млрд дол. і збільшилася більш ніж в 2 рази в порівнянні з II кварталом 2010 р.