ua en ru

Італія заблокувала внесення до санкційного списку "депутата" з Криму, - Politico

Італія заблокувала внесення до санкційного списку "депутата" з Криму, - Politico Фото: Ольга Тимофєєва (wikipedia.org)

При цьому представники країн Балтії та Великобританії хотіли навіть розширити список

Уряд Італії заблокував включення до санкційного списку Європейського Союзу проти Росії так званої "сенаторки" від Криму Ольги Тімофеєвої. Про це повідомляє Politico, посилаючись на трьох дипломатів.

Видання зазначає, що представники країн Балтики та Великої Британії хотіли навіть розширити список. Однак, представник Італії заявив, якщо зі списку не будуть вилучені імена, то тоді не можна його доповнювати.

"Уряд Італії заблокував включення кримської депутатки до санкційного списку Європейського Союзу проти Росії", - повідомляє Politico.

Італійські дипломати відмовились коментувати ситуацію.

Нагадаємо, рішення Ради Європейського Союзу про продовження індивідуальних санкцій проти Російської Федерації (РФ) на півроку, до 15 березня 2019 року, завтра набуде чинності. Відповідна постанова Ради ЄС опубліковано в "Офіційному віснику" Євросоюзу.

13 вересня 2018 року Рада ЄС оголосила, що продовжила обмежувальні заходи через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету або незалежності України на подальші шість місяців.

Санкції стосуються 155 фізичних осіб та 44 організації. Індивідуальні санкції включають заморожування активів фізичних та юридичних осіб в Європейському союзі і заборона на поїздки в країни ЄС.

При цьому російські компанії можуть оскаржити рішення суду ЄС про санкції протягом 2 місяців.