ua en ru

Італія отримає від ЄС додаткових 100 млн євро через припливу біженців

Італія отримає від ЄС додаткових 100 млн євро через припливу біженців Фото: біженці в Європі (facebook.com/beroeva)

У 2017 році в Італію прибуло майже 94 тис. біженців

Європейський союз (ЄС) виділить Італії додаткових 100 млн євро у зв'язку з припливом біженців. Про це написав у листі до італійського прем'єр-міністру Паоло Джентилони голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, передає DW.

Наголошується, що раніше Брюссель прийняв рішення виділити Італії 800 млн євро.

З початку року 2017 року в Італії прибули майже 94 тисячі біженців, повідомило італійське міністерство внутрішніх справ. Це більш ніж на 5% більше, ніж у минулому році.

У зв'язку з цим Рим попросив допомоги у Євросоюзу.

Раніше Італія закликала країни Європейського Союзу до більшої підтримки у подоланні кризи біженців. Міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті висловився за те, щоб човни з врятованими біженцями в Середземному морі в майбутньому направлялися також і до інших країн, а не тільки в Італії.

У порятунку біженців в Середземному морі беруть участь, крім італійської берегової охорони, також кораблі місії ЄС "Софія" та європейського агентства з охорони кордонів Frontex, зауважив Мінніті.

"Якщо єдині порти, до яких доставляють біженців, є італійські, то щось тут не так", - вважає він.

Також Мінніті закликав краще захищати кордони Лівії, оскільки саме з цієї країни на човнах відправляються 97% північно-африканських біженців в напрямку Європи.

Нагадаємо, Європейська комісія відкрила провадження стосовно Угорщини за посилення законодавства, що порушує право Європейського союзу.