ua en ru

Єврокомісія відкрила провадження щодо Угорщини

Єврокомісія відкрила провадження щодо Угорщини Фото: прапор Євросоюзу (РБК-Україна)

Угорщина ускладнила діяльність організацій з іноземним фінансуванням

Європейська комісія відкрила провадження стосовно Угорщини за посилення законодавства, що порушує право Європейського союзу (ЄС). Про це повідомляє DW.

"Єврокомісія відкрила провадження по Угорщині через порушення Будапештом, на думку Брюсселя, положень договору. Це рішення, оголошене в четвер, 13 липня, стало наслідком прийняття угорським парламентом у червні закону, який вводить більш жорсткі правила діяльності в країні для неурядових організацій, що фінансуються з-за кордону", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в Єврокомісії вважають, що цей закон "не відповідає праву ЄС" і "посягає на право на свободу об'єднань".

Так, згідно з новим угорським законом, всі неурядові організації, які щорічно отримують понад 24 тис. євро фінансування з-за кордону, зобов'язані зареєструватися як "підтримувані з-за кордону організації". В іншому випадку їм загрожує закриття.

У свою чергу, угорська влада мотивувала необхідність прийняття цього закону тим, що він буде сприяти підвищенню прозорості в роботі неурядових організацій і допоможе боротися з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про плани Євросоюзу притягнути до відповідальності Польщу, Угорщину і Чехію за відмову приймати біженців.