ua en ru

В Італії затримали ймовірного агента російських спецслужб

В Італії затримали ймовірного агента російських спецслужб Фото: у Римі затримали ймовірного агента спецслужб РФ

Також затримали співробітника Служби інформації і безпеки Португалії

Італійська поліція і спецслужби Португалії затримали співробітника спецслужб Португалії, який намагався передати російському агенту секретні відомості, що стосуються діяльності НАТО і Євросоюзу, повідомляє прес-служба поліція Португалії.

"Затриманий співробітник Служби інформації і безпеки (SIS) Португалії Фредеріко Карвальхао", - зазначено у повідомленні Telegraph.

Як наголошується, Карвальхао нібито передавав документи співробітника російських спецслужб починаючи з 2014 року, і знаходився в розробці контррозвідників SIS. Повідомляється, що за кожен документ Карвальхао отримував по 10 тисяч євро.


Також арештований співробітник російської розвідки, якому призначалися документи. У нього не виявилося при собі дипломатичних документів.

"Внаслідок блискучої координації між органами прокуратури, кримінальної поліції і SIS, а також міжнародної кооперації з італійським урядом в Римі були арештовані дві людини, які звинувачуються в шпигунстві, корупції і порушенні законодавства про держтаємницю", - наголошується в повідомленні.

Як зазначається, з боку Росії поки ніяких коментарів немає.

Нагадаємо, раніше оприлюднили секретні документи про торговельній угоді США-ЄС.