ua en ru

В Італії суд призначив дати п'яти засідань по справі нацгвардійця Марківа

В Італії суд призначив дати п'яти засідань по справі нацгвардійця Марківа Фото: Віталій Марків (facebook.com/arsen.avakov.1)

Суддя може винести рішення по справі Марківа вже до кінця поточного року

В Італії суд призначив дати п'яти засідань по справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинувачують у причетності до вбивства італійського фотографа і російського перекладача. Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами посла, консул регулярно відвідує Марківа, який знаходиться в італійській в'язниці вже більше року.

"6 липня мало відбутися перше засідання суду і розпочатися розгляд справи. Але в цей же день був поданий позов проти держави Україна, тому суддя вирішив об'єднати розгляд цих справ і не розглядати справу Марківа. Уже призначено дату п'яти засідань, перше з яких пройде 14 вересня, наступне - 28 вересня, ще одне в жовтні і два - в листопаді", - зазначив він.

Крім того, посол додав, що суддя може винести рішення по справі Марківа вже до кінця поточного року.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 6 липня поточного року в Італії почався судовий процес у справі Марківа, якого звинувачують у причетності до вбивств італійського фотографа Андреа Роккеллі і російського перекладача Андрія Миронова і в спробі вбивства французького фоторепортера Вільяма Ругелона під час воєнних дій біля Слов'янська (Донецька область).

Відзначимо, за словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Марків не міг бути причетний до загибелі громадянина Італії і Україна готова надати суду всі документи по даній справі.