ua en ru

В Італії поліція затримала 24 людини, підозрюваних у зв'язках з мафією

В Італії поліція затримала 24 людини, підозрюваних у зв'язках з мафією Фото: італійські карабінери (Wikipedia Vinzseventyfive)

Серед затриманих мер міста Серегно і два місцевих чиновника

На півночі Італії поліція провела масштабну операцію і затримала 24 осіб, включаючи мера, обвинуваченого у зв'язках з мафіозним кланом Ндрангета. Про це повідомляє ANSA.

Повідомляється, що поліція розслідує проникнення мафіозної групи у бізнес і політику в регіоні Ломбардія. Зазначено, що серед звинувачень - вимагання та незаконний обіг наркотиків.

Поліція заарештувала 21 затриманого і вони знаходяться під вартою. Трьох посадили під домашній арешт, у тому числі мера міста Серегно.

Мера звинувачують у тому, що він надав преференції підприємцю, пов'язаному з Ндрангетою. Зокрема, він віддав йому будівельний контракт, який фінансувався з бюджету.

Крім нього повідомляється, що в ході операції затримано ще двох місцевих чиновника.

Як наголошується, клан Ндрангета відбувається з південного регіону Калабрія і контролює велику частину торгівлі кокаїном в Європі.

Нагадаємо, раніше поліція Італії, в області Апулія на півдні країни заарештувала 50 членів місцевого злочинного угруповання Sacra Corona Unita.