ua en ru

В Італії німецьку гуманітарну організацію звинувачують у сприянні нелегальній імміграції

В Італії німецьку гуманітарну організацію звинувачують у сприянні нелегальній імміграції Фото: мігранти (twitter.com/Human Rights Watch)

Прокуратура звинуватила німецьку гуманітарну організацію Jugend Rettet

В Італії органи юстиції звинуватили німецьку гуманітарну організацію Jugend Rettet ("Молодь рятує") у сприянні нелегальній імміграції в Європейський союз, передає Deutsche Welle.

Зокрема, прокуратура сицилійського міста Трапані заявила в четвер, 3 серпня, що команда належить конфіскованого рятувального судна Iuventa, що належить Jugend Rettet, уклала домовленість з провідниками про те, щоб приймати мігрантів у Середземному морі.

За словами прокурора Амброджо Картозио, є докази, що підтверджують факти зустрічей і угод з торговцями людьми. Він заявив, що іноді судно брало участь у рятуванні людей, однак у більшості випадків жодна небезпека мігрантам не загрожувала.

"Провідники привозили їх і недалеко від узбережжя Лівії передавали команді Iuventa", - повідомив прокурор.

Також, за даними місцевих ЗМІ, слідчі органи представили фотографії, де видно, що команда Iuventa не топить човни, що перевозили мігрантів, а транспортує їх до лівійського берега для подальшого використання.

Зазначено, що 2 серпня рятувальне судно Iuventa було конфісковано італійськими властями. Раніше гуманітарна організація Jugend Rettet, що володіє їм та займається порятунком біженців у Середземному морі, відмовилася підписати розроблений Римом "кодекс поведінки" при порятунку мігрантів.

Нагадаємо, в Італії депутати схвалили морську операцію проти незаконних перевізників мігрантів.