ua en ru

В Італії за тиждень зафіксовано 150 випадків захворювання на пневмонію

В Італії за тиждень зафіксовано 150 випадків захворювання на пневмонію Ілюстративне фото (pxhere.com)

Спеціалісти шукають вірус у водопроводі

Італійські органи влади опублікували медичне застереження, у зв'язку із 150 випадками захворювання на пневмонію за тиждень. Про це повідомляє видання The Local.

Як зазначається, випадки захворювання були зафіксовані здебільшого в містах біля північно-італійського міста Брешія

Підозрюючи наявність вірусу, що викликає пневмонію, у водогоні, спеціалісти взяли зразки з розподільної станції для аналізу. Результати очікуються через кілька днів.

Розтини будуть проведені на 69-річній жінці та 85-річному чоловікові, які померли минулого тижня, щоб визначити, чи вони померли від пневмонії.

Медичні служби провінції закликали мешканців вжити запобіжних заходів, зокрема використовувати дезінфікуючі фільтри для крана та душові шланги, а також відкривати гарячу воду протягом певного періоду часу перед тим, як використовувати її.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці Зімбабве Хараре від спалаху холери померли 16 людей. Як заявив очільник міської санітарної служби Клеменс Дурі, більш ніж 300 людей потрапили до лікарні з сильною діареєю та зневодненням.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у південному іракському місті Басра отруїлися водою щонайменше 18 тисяч людей. У парламентській комісії попередили, що якщо не будуть ухвалені дійові заходи щодо запобігання зумовлених забрудненою водою інфекцій, то вони можуть перерости у епідемію холери.