ua en ru

Винищувачі США почали патрулювати повітряний простір Болгарії

Винищувачі США почали патрулювати повітряний простір Болгарії Фото: винищувач F-16 (wikimedia.org)
Автор: РБК-Украина

Винищувачі Військово-повітряних сил США 28 вересня почали патрулювання повітряного простору над Болгарією в рамках місії НАТО. Вона триватиме 4 тижні.

Про це повідомляє прес-служба Об’єднаного командування військово-повітряних сил НАТО.

Патрулювання проводитимуть шість американських винищувачів F-16 Fighting Falcon із військово-повітряної бази Граф-Ігнатієво у Болгарії. Разом із американськими літаками патрулювання здійснюватимуть і болгарські винищувачі.

У командуванні Північноатлантичного альянсу заявили, що ця місія є частиною посилених заходів НАТО з охорони повітряного простору в регіоні, введених у відповідь на незаконну анексію Криму Росією і дестабілізацію східної України.

"Окрім забезпечення безпеки в небі Болгарії, спільне патрулювання поліпшить здатність болгарських і американських пілотів працювати разом. Ця місія також є демонстрацією солідарності союзників", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, США вивели з Європи стратегічні бомбардувальники, що патрулювали кордони РФ.

Раніше бомбардувальники США з'явилися у повітряному просторі України вперше за 26 років. Командування американських Військово-повітряних сил заявило, що це були навчання з інтеграції з українськими винищувачами.

Напередодні Росія підняла в повітря свої винищувачі через американські бомбардувальники, які патрулювали її кордони над територією України.