ua en ru

Джерело "панамського архіву" пояснило свої мотиви

Джерело "панамського архіву" пояснило свої мотиви Фото: офшорний скандал

Джерело висловило жаль, що ЗМІ не відразу зацікавилися вмістом

Джон Доу (John Doe), який організував публікацію документів "Панамського архіву", пояснив німецькій газеті SüddeutscheZeitung мотиви свого вчинку. Про це повідомляє Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ).

"Одна з головних світових проблем сьогодні - майнове розшарування і нерівність доходів. Боротися з ним майже неможливо, а його причина "всепроникна, катастрофічна корупція". Документи Mossack Fonseca показують причетність до корупційних схем, як керівництво фірми, так і її впливових клієнтів", - йдеться в заяві Доу.


Зазначено, що в газеті нічого не сказано про особистість джерела, і про те, як він отримав доступ до архіву. Доу додав, що не працює на спецслужби і не має відношення до державних структур.

Повідомляється, що рішення про передачу документів Süddeutsche Zeitung і Міжнародному консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) було їм прийнято у зв'язку з тим, що він "досить добре уявляв собі вміст архіву".

Крім того, Доу підкреслив, що в кінцевому підсумку публікація "Панамського архіву" може привести до тисяч кримінальних справ.

Нагадаємо, в результаті глобального розслідування, проведеного міжнародним консорціумом журналістів вибухнув справжній офшорний.скандал. Були розкриті фінансові махінації та тіньові схеми ведення бізнесу лідерів ряду держав, найбільших підприємців та інших відомих особистостей.