ua en ru

Іспанія розширила застосування вакцини від AstraZeneca

Іспанія розширила застосування вакцини від AstraZeneca Фото: Іспанія розширила застосування вакцини від AstraZeneca (РБК-Україна)

Іспанія вирішила розширити використання препарату від коронавірусу компанії AstraZeneca. Відтепер в країні будуть вакцинувати працівників критичної інфраструктури, старших 65 років.

Перед цим в Іспанії, як і низці інших країн, вакцину пропонували лише людям віком 18-65 років - через те, що спершу було недостатньо інформації про її дію на людей зі старших вікових груп.

Як повідомляється, уряд таким чином вирішить проблему з "критичними працівниками" віком від 65 років, оскільки вони не могли щепитися препаратом AstraZeneca, але й не входили до вікових груп, для яких вже доступні вакцини компаній Pfizer-BioNTech та Moderna. Наразі в Іспанії цими препаратами вакцинують групу від 80 років, наступні на черзі - люди віком від 70 років.

Також відомо, що в країні загалом вже зробили 7,7 млн щеплень. Обидві дози вже отримали 2,6 млн осіб. В уряді сподіваються вакцинувати 70% дорослих осіб з 47 млн населення країни до кінця літа.