ua en ru

В Іспанії оголошено триденну жалобу у зв'язку з терактом у Барселоні

В Іспанії оголошено триденну жалобу у зв'язку з терактом у Барселоні Фото: теракт у Барселоні (twitter.com Roeland Roovers)

Громадян просять здавати кров для постраждалих

Влада іспанського регіону Каталонія оголосили траур у зв'язку з терактом в Барселоні, у п'ятницю, 18 серпня, у місті має пройти хвилина мовчання. Про це повідомляє місцеве видання La Vanguardia.

Водночас прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой після наради з керівництвом державних служб безпеки оголосив триденний траур по всій країні.

Мер Барселони Ада Колау у своєму Twitter закликала всіх городян у п'ятницю опівдні провести хвилину мовчання в пам'ять про жертв атаки терористів.

Місцева влада закликає жителів Барселони залишатися вдома і дотримуватися спокою, громадян також просять здавати кров для потерпілих.

Керівництво муніципального транспорту скасувало плату за проїзд у метро і на автобусах у зв'язку з надзвичайною ситуацією.

Зі слів чиновників, у зв'язку з важким станом деяких постраждалих, кількість жертв теракту може зрости.

Нагадаємо, у четвер увечері в Барселоні на набережній Рамбла-де-Каналет фургон в'їхав у натовп людей, в результаті чого загинули 13 людей, ще 100 отримали поранення.

Іспанська поліція вже затримала двох підозрюваних у зв'язку з терористичним актом, проте їхні імена не уточнюються.

За наїзд фургона на натовп у центрі Барселони взяло на себе відповідальність терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ).