ua en ru

В Іспанії імам мечеті підозрюється в організації теракту в Барселоні

В Іспанії імам мечеті підозрюється в організації теракту в Барселоні Фото: теракт в Барселоні (twitter.comboppinmule)

Імам імовірно, загинув при вибуху на базі бойовиків

В Іспанії імам мечеті в каталонському місті Рипол Абдельбаки ас-Сатті підозрюється в участі в підготовці теракту в Барселоні. Про це повідомляє El Pais.

Зазначено, що імам зник два місяці назад і, імовірно, загинув при вибуху на базі бойовиків терористичної організації "Ісламська держава".

Імовірно, його останки були виявлені на місці будинку, в якому учасники теракту в Барселоні зберігали вибухівку.

Як повідомляє видання, Абдельбаки ас-Сатті був імамом мечеті в містечку Рипол, куди на проповіді приходили близько 500 осіб. На проповіді приходили в основному вихідці з Марокко. При цьому виступи ас-Сатті не мали ніякого відношення до радикального ісламу.

Проте два місяці тому він несподівано покинув Іспанію. За словами сусідів, він міг виїхати до Бельгії, яку відвідував кілька разів.

За однією з версій, саме в Бельгії він вступив у зв'язок з радикальними ісламістами і, можливо, став одним з організаторів нападу на Барселону.

За даними видання, правоохоронці провели обшук у квартирі ас-Сатті, однак не виявили в ній будь-яких доказів його причетності до теракту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у терористів, які здійснили 17 серпня серію терактів в Іспанії, спочатку, крім вулиці Рамбла, було ще дві мети атаки в Барселоні.