ua en ru

Ісламський альянс Єгипту звинуватив військових у "атаці на законну владу" і закликав своїх прихильників на вулиці.

Ісламський альянс Єгипту, до якого входить і правляча в країні партія "Брати-мусульмани", відкинув спроби використовувати збройні сили для "атаки на законну владу", передає France Presse. У заяві, опублікованій 1 липня 2013 р., Сказано: "Альянс абсолютно і категорично відкидає спроби деяких (політиків) скористатися нашою великою армією як засобом повалити законну владу і влаштувати переворот всупереч волі народу". Об'єднання також стверджує, що вітає будь-які ініціативи щодо врегулювання внутрішньополітичної кризи в країні, але тільки за умови дотримання конституційних принципів.

Альянс закликав своїх прихильників збиратися на площах у всіх містах країни з метою "захистити законну владу і висловити протест проти спроби військового перевороту".

За оголошенні результатів прес-конференції, де заяву альянсу було представлено журналістам, прихильники правлячої партії скандували на вулицях: "Ісламський, ісламський!" "Завдання армії - забезпечити безпеку країни, а не втручатися в політику, - заявив один з співчуваючих. - Сьогоднішня заява військових є грубим втручанням у справи президента, і ми відкидаємо його".

1 липня 2013р. міністр оборони Єгипту Абдул Фаттах ель-Сісі дав президенту країни Мохаммеду Мурсі 48 годин на те, щоб прийти до угоди з опозицією, під загрозою втручання армії в політичну ситуацію в країні. Масові акції протесту різко інтенсифікувалися 30 червня, в річницю президентства Мурсі.