ua en ru

Ісламські сили закликають до бойкоту товарів з Росії та Китаю після вето щодо Сирії

Ісламські сили в Йорданії закликали в неділю всіх мусульман і арабів світу бойкотувати товари з Росії і Китаю - країн, які заветували резолюцію Ради безпеки ООН щодо Сирії, передає радіо "Свобода".

Як заявив лідер "Мусульманського братства" Йорданії Хаммам Саїд, цей крок Москви і Пекіна рівнозначний тому, що вони "беруть участь у вбивстві сирійського народу".

"Мусульманське братство" Йорданії, поміркований ісламістський рух, споріднений із однойменними рухами в Єгипті й інших мусульманських країнах, назвало вето нападом "на арабів і на всіх мусульман". Бойкот же, заявила організація, стане "підтримкою сирійського народу, який вимагає свободи і гідності".

Тим часом на міжнародній Мюнхенській конференції з безпеки Нобелівська лауреатка миру Тавакуль Карман із Ємену закликала в неділю всі країни видворити сирійських послів і відкликати своїх дипломатів із Дамаска.

Марокко теж закликало в неділю піти слідом і перервати дипломатичні відносини з Дамаском на протест проти кривавого придушення режимом авторитарного сирійського Президента Башара Асада масових протестів проти його влади, в придушенні яких за 11 місяців у країні вже загинуло, за оцінками, понад 6 тис. людей.

У суботу про зупинення дипвідносин із Сирією вже оголосив Туніс.

Росія і Китай у суботу проголосували проти нового проекту резолюції Ради безпеки ООН щодо Сирії і тим використали своє право вето. Усі решта 13 членів Ради безпеки голосували за.