ua en ru

Зниклий у КНР глава Інтерполу надіслав заяву про відставку

Зниклий у КНР глава Інтерполу надіслав заяву про відставку Фото: президент Інтерполу Мен Хунвей (interpol.int)

В Інтерполі повідомили, що вже призначили виконуючого обов'язки президента

Інтерпол отримав заяву свого керівника Мена Хуньвея, в якому керівник повідомив організацію, що негайно йде у відставку. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на агентство Reuters.

При цьому в Інтерполі повідомили, що вже призначили виконуючого обов'язки президента. Ним став кореєць Кім Йонг Ян.

У відомстві додали, що вибори нового глави пройдуть на зустрічі керівників поліцейських організацій, яка пройде в Дубаї у листопаді.

Нагадаємо, міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) запросила у Китаю роз'яснень про долю свого глави Мена Хунвея. Так, 5 жовтня Інтерпол почав розслідування за фактом заяви про зникнення президента Інтерполу Мена Хунвея.

Відзначимо, що в поліцію звернулася дружина Мена, яка живе в Ліоні, де розташована штаб-квартира Інтерполу. За її словами, чоловік вирушив 29 вересня у відпустку на батьківщину, в Китай. З тих пір вона втратила з ним зв'язок.

Як писало РБК-Україна, пізніше видання South China Morning Post з посиланням на джерело заявило, що Мен Хунвей був затриманий і знаходиться під слідством у Китаї.

"Мен Хунвей, який також займає пост заступника міністра в Міністерстві громадської безпеки КНР, був "затриманий" для допиту правоохоронцями, "як тільки (його літак, - ред.) приземлився у Китаї", - йдеться у повідомленні.